György Szidónia írásai
(27)

Randiapp 50 felett – Hella Joof: Happy Ending / Újrakezdők

Hella Joof legújabb filmje arról mesél, mi történik a szerelemmel nyugdíjaskorban, amikor már rájövünk, hogy eljött mindannak az ideje, amit eddig csak a szőnyeg alá sepertünk, mondván: „majd akkor tesszük meg, ha öregek leszünk!”

2019. augusztus 16.

Természetfilm Coelho-idézetekkel – Naomi Kawase: Vision / Látomás

„Néha épp azért nem értjük egymást, mert van nyelvünk” – hangzik el a Látomásban, és Naomi Kawase rendezőnőnek sikerül megmutatnia nekünk, milyen, amikor egy film is ugyanezt a hatást éri el. Adott egy tökéletes, jellegzetes filmnyelv, de valahogy mégis kudarcba fullad minden, amit a film át szeretne adni nézőinek.

2019. április 15.

Egy család felnövéstörténete – Hosoda Mamoru: Mirai - Lány a jövőből

Hosoda Mamorura kézjegyszerűen jellemző az, hogy egyensúlyt teremt a klasszikus japán animációs alkotásokra jellemző szélsőségek között, ezáltal pedig nem csak a hardcore rajongók számára, hanem szélesebb körben is fogyasztható művek kerülnek ki a kezei alól. Ami igazán különlegessé teszi a filmet az, ahogyan a különböző korosztályoknak szóló mondanivalóit tálalja egymást mellett, tökéletes harmóniában, formai választóvonal nélkül, így gyerekhez és szülőhöz egyaránt könnyen és egyértelműen eljut a számára fontos üzenet.

2018. december 07.

Gyenge méreg – Ruben Fleischer: Venom

A Venom semmilyen elvárásunkat nem elégíti ki: azt kell mérlegelnünk, hogy megéri-e Hardy bicepszéért és néhány poén miatt felülni erre a csalódásvonatra.

2018. október 05.

Elragadozóan rendes fickók – Shane Black: Predator – A ragadozó

A Predator – A ragadozó egy kínosan túltolt műfaj- és szériaparódia. Leginkább az előzetes elvárásaink fogják meghatározni azt, hogy mennyire leszünk képesek élvezni, így érdemes a következőket szem előtt tartva mérlegelni a jegyvásárlást:

2018. szeptember 13.