Született Marosvásárhelyen. Jelenleg negyedéves hallgató a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Fotóművészet, filmművészet, média szakán. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia művészettudományi szekciójának első díjasa 2007-ben. Szárnyait bontogatja a Filmtettnél.

Horváth Ágnes írásai
(4)

Új hullámok – XII. Nemzetközi Film- és Médiatudományi Konferencia Erdélyben – Kolozsvár, 2009. október 23–24.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Média tanszékének szervezésében október 23. és 24. között újabb filmtudományi konferencia zajlott – immár tizenkettedik alkalommal. A szervezők – a francia nouvelle vague 50. évfordulójára hivatkozva – az Új hullámok címet adták a rendezvénynek, talán nem is sejtve, hogy ezzel mennyi filmtörténészt és filmelmélészt sikerül majd Kolozsvárra csalogatni.

2009. október 31.

Képzelet és interaktivitás – IX. Erdélyi Film- és Médiatudományi Konferencia, Kolozsvár, 2006. május 19–20.

Az idén újra magyarországi és helybéli előadók tájékoztattak kutatási eredményeikről, és mutatták be legújabb filmelméleti és filmtörténeti tanulmányaikat. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának Fotóművészet, filmművészet, média szaka által szervezett rendezvény különösen a szakmabelieket vonzotta, de a megbabonázott film- és médiaszakos oktatók, doktoranduszok és hallgatók mellett „kívülálló” érdeklődők is eljöttek megtudni, hogy mit divatos ma filmek kapcsán kutatni.

2006. június 15.

Egy drámai dráma – Christophe Barratier: Les Choristes / Kóristák

Filmek között élünk. Több száz között, melyeket talán nem is mi válogatunk össze, hanem egyszerűen „ránk akad-nak”. A kíváncsiság, a szabad esték, a barátok, a reklámplakátok és filmes lapok szemrehányó követeléssel hal-moznak el a jobbnál jobbnak ígérkező produkciókkal szemben. Már csak azt nézzük, amit szeretünk, amitől vala-milyen egyszerű oknál fogva többet remélünk. Úgy hiszem, hogy azon a héten a Kóristákra azért mentem be, mert francia nyelvű.

2005. október 15.