Biológia–kémia osztályt végeztem 2004-ben Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnáziumban. A középiskolában a legnagyobb örömöm az volt, amikor rájöttem, hogy nincs miért kínozzam tovább a  kémiát, hiszen fotó, film, média szakra fogok felvételizni. Lehet, hogy csoda, de bejutottam, így 2005-től a Sapientia egyetem hallgatója vagyok.

Kicsi elsőévesen akkora címet adtak nekem, mint: rendezőasszisztens Zágoni Balázs Képzelt forradalom című filmjében – igazából sokat cipeltem és még többet tanultam... kalandos és élvezetes forgatás volt.

Igazi, filmeken felnőtt kiskölyök voltam, négy évesen már láttam a Chucky baba "kalandjait", és szerelmes voltam Vörös Erikbe, a vikingbe. A filmek most még fontosabbak, pláne, hogy 2008. márciusában forog a vizsgafilmem... De mindemellett szeretek rajzolni, festeni, fotózni, olvasni... fontos a zene, igyekszem kíváncsinak és bátornak lenni (nem mindig jön össze).

Kövendi Imola írásai
(1)

Botrányos nyugalom… – Alföldi Róbert: Nyugalom

Sztárrendező, sztárszínészek, sikerregény. Szépen bevilágított terek, szép kameramozgások, de semmi valóban eredeti vagy kiemelkedő. Korrektül meg van csinálva – talán ez lenne a legpontosabb.

2008. február 12.