Lovassy Cseh Tamás 1992. augusztusában született Nagyváradon. Jelenleg a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézetének színháztudomány szakos hallgatója. Sok mindent ír, de többnyire színház- és filmkritikát, ugyanakkor nem veti meg az irodalmat sem. Próza, líra és dráma sem áll tőle messze, ő azonban igyekszik a kellő távolságot megtartani mindháromtól. Többnyire sikertelenül.

Lovassy Cseh Tamás írásai
(3)

Egy újabb filmes csapda – Ric Roman Waugh: Snitch / Csapda

Mindegy milyen, csak legyen valamilyen – szokás mondani. A lényeg úgyis az, hogy imádni vagy utálni lehessen. Ne hagyjon egy film közömbösen, ne tudjam másnap reggelre elfelejteni: ez lenne az ideális állapot és pont ezt nem tudom leírni a Csapdáról.

2013. március 15.

Cifra nyomorúság – Tom Hooper: Les Misérables / A nyomorultak

Lehet, hogy divat lesz Hollywoodban elővenni a mindenki polcán ott árválkodó „nagy klasszikusokat”, leporolni őket és megpróbálni úgy filmet készíteni belőlük, hogy sikeres legyen a próbálkozás? A tavalyi év filmes eseményeiből erre (is) következtethetünk, hiszen az Anna Karenina után most itt van A nyomorultak, még ha ez utóbbi nem is annyira Victor Hugo regényéből, mint a Broadway-n már rongyosra játszott musicalből építkezik.

2013. január 29.