Falun nőttem fel, tizenöt éves korom óta azonban Kolozsvár határozza meg az életem (amit a vidéki levegő szerencsére sohasem szűnt meg ellensúlyozni). Jelenleg is a BBTE Bölcsészettudományi Karának pad-koptatója vagyok, tanulmányaim és élményeim során mindig lenyűgözött a nyelv és az alkotás, a kép és a szöveg közötti (részben befolyásolható, részben ösztönös, előre meghatározott) kommunikáció. Úgy tartom: a film a leghatékonyabb gondolkodást kiváltó külső erő manapság, mely erő embert-próbáló embert-változtató hatásával sajnos nem elegen élnek.

Márton Szilárd L. írásai
(1)

Rendhagyó nagykorúsodás Alter-Native módra – 18. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál – Marosvásárhely, 2010. november 3–7.

A 18. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál programja kellemes meglepetés volt számomra. Csak a fesztivál miatt utaztam Kolozsvárról Marosvásárhelyre, de bátran állíthatom: megérte. Koncerteket, izgalmas, látványos filmek dömpingjét kaptam, zömében olajozott szervezéssel, itt-ott azért némi technikai malőrrel tarkítva.

2010. november 08.