1976-ban született Keszthelyen. A Színház- és Filmművészeti Egyetem doktorandusza, televíziós riport- és portréfilmek rendezője, a CineClassics filmtörténeti programsorozat kurátora. Írásai a Vigiliában, a Kommentárban, a Revizorban és a Metropolisban jelennek meg.

Muszatics Péter írásai
(2)

Mi Közép-Európa titka? – Beszélgetés Szabó Istvánnal a Hanussenről

Ez volt az első magyar film, melyet Independent Spirit Awardra jelöltek, és az utolsó, melyben Szabó István együtt dolgozott Klaus Maria Brandauerrel. „Ez volt az a film, amellyel mindent elmondhattam volna, de elszalasztottam a lehetőséget” – nyilatkozta később a rendező a Hanussenről, melyet pontosan 28 évvel ezelőtt, 1988. május 20-án mutattak be a Cannes-i Fesztiválon.

2016. május 20.

Az időkapszula – A prágai Barrandov Stúdió

Prága már magában olyan, mint egy gigantikus filmdíszlet: az embert az utcákon, a tereken, a hidakon, a Hradzsin előtt elfogja a káprázat érzése, mintha egy varázslat részese lenne, és képes lenne átjárni téren és időn. Valami hasonlót érezhettek azok a filmesek is, akik a világ minden tájáról idejöttek, hogy e pompás élő kulisszák előtt – és a Barrandov Stúdióban forgassanak. A legendás városszéli filmgyárban, melyet Miloš Havel, Václav Havel nagybátyja alapított.

2015. február 11.