Debrecenben születtem 1987-ben. Ugyanitt érettségiztem az Ady Endre Gimnázium irodalom-dráma tagozatán 2006-ban. Ezután tanulmányaimat az egri Eszterházy Károly Főiskola anglisztika szakán folytattam, ahol Európai Uniós szaknyelvre specializálódtam. Az BA-diploma megszerzése után elvégeztem a főiskola kétéves médiatechnológus képzését, majd mesterdiplomámat a Debreceni Egyetem angol irodalom és kultúra szakán szereztem meg 2012-ben.

Tóháti Zsuzsa írásai
(8)

Az érzékek mozija – Cinema of Sensations – 14. Film- és Médiatudományi Konferencia Erdélyben. Kolozsvár, 2012. május 25–27.

Vasárnap ért véget a 14. Nemzetközi Film- és Médiatudományi Konferencia Kolozsváron. A rendezvénynek ismételten a szervező Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem média tanszéke adott otthont. A rendszerint kétnapos esemény idén három naposra bővült a konferenciára jelentkező előadók magas számának köszönhetően. A megszokottnál hosszabbra nyúlt rendezvény azonban kizárólag pozitívummal járt; a kibővített szekció-előadások még színesebbé tették a felhozatalt, és számos eltérő nézőpont megvitatására adtak lehetőséget.

2012. május 29.

Hipp-hopp, jön Vuk… – Oláh-Badi Levente: nAGYŐ c. filmjének forgatásáról

A kritikusok hétfőn „szabadnapot” kaptak, hogy még többet dolgozhassanak. A közösségi terem néha már kényszerűen kényelmesnek érzett székeitől elszakadva Bakó Kincső és Oláh-Badi Levente forgatásaiba próbáltak észrevétlenül beépülni, statisztaként, szervezőként, segítőként vagy egyszerű szemlélőként – nem titkoltan abból a célból, hogy belelássanak mindabba, aminek gyakran csak a végeredményével szembesülnek.

2010. augusztus 15.

Tíz nap a Rózsaszín Teremben – A filmkritikusokról

A filmkritikus csoport tagjai nemcsak a filmek, hanem a tábor „kritizálását” is magukra vállalták, így most a saját szavaikkal mesélnek magukról, és arról, hogy hogyan kerültek a Filmtett–Duna Műhely Alkotótábor filmkritikusi csoportjába.

2010. augusztus 15.

Kóstolás, nem jóllakás – Beszélgetés Pálffy Tibor színésszel

„Ennek a munkának talán a legnehezebb része a csapattagok kiválasztása. Van egy keret, amit ugyebár nem lehet átlépni. A jelentkezések alapján végül hét személyt választottam ki, akiknek a munkáját többnyire már ismertem. Arra emlékszem, hogy nagyon gyorsan döntöttem.”

2010. augusztus 15.