Miért támogassam a Filmtettet?

2000 óta jelentetjük meg a Filmtettet, egy eredeti, színvonalas – és amúgy az egyetlen határon túli magyar – filmes szaklapot.

Alább néhány érv, hogy mitől eredeti, hiánypótló és színvonalas a Filmtett:

 • más filmes lapokkal ellentétben mi nem csak a most futó filmekre figyelünk, hanem filmtörténeti tanulmányokat, filmtechnikai cikkeket, híres filmesek portréit is közöljük, mindezt közérthető nyelvezettel.
 • mivel szerkesztőségünk Kolozsváron található, kiemelt figyelemmel kísérjük és részletesen tudósítunk a határon túli magyar filmes eseményekről is. A Filmtett az egyetlen magyar szaklap, amely friss román filmekről is azonnal közöl filmkritikát.
 • több, a Filmtetten megjelent tanulmány ajánlott irodalomként szerepel különféle egyetemek filmes szakjainak felvételi vizsgájánál.
 • fesztiváladatbázis, pályázati adatbázis és forgatási űrlapok érhetőek el honlapunkon – csupa olyan információ, ami egy filmes szakember vagy egy filmkedvelő munkáját segítheti.
 • több mint 3300 kritika és tanulmány, és közel 4500 filmes adatlap érhető el honlapunkon.
 • a Filmtett bemutatkozási lehetőséget kínál fiatal szerzőknek is: kritikusaink és tanulmányíróink egy része tehetséges egyetemistaként kerül csapatunkba.

A Filmtett portált a Filmtett Egyesület jelenteti meg, egyesületünk pedig pályázati úton próbálja előteremteni a portál működéséhez szükséges anyagiakat. Bevételeink 95%-ban alapítványi forrásokból származnak. Sajnos az alapítványi támogatások évről évre csökkennek, 2013-ban a 2008-as támogatások 45%-át tudtuk összepályázni.

Ezért fordulunk hozzád, Kedves Olvasó, hogy amennyiben szívesen böngészed a Filmtettet, tetszenek a megjelent írások, támogasd te is munkánkat.

 • Filmtett tágomatás: kávé30 lej / 2000 Ft / 7 euró: hívd meg egy kávéra a szerkesztőséget. Egy bögre kávé csodákat művel velünk: látványosan megnő a feltöltött hírek, cikkek mennyisége, csökken az elírások száma. Köszönetképpen neved felkerül a Filmtett barátai és támogatói oldalra.
 • Filmtett tágomatás: mozijegy60 lej / 4000 Ft / 14 euró: fizess mozijegyet a Filmtett kritikusainak. Nem minden alkalommal tudják sajtóvetítésen megnézni a legújabb filmeket, így azonban a mozijegy ára nem fogja befolyásolni kritikaírónkat az alkotói folyamatban. Köszönetképpen egy kilincsre akasztható filmtettes táblácskát postázunk neked és természetesen neved is felkerül a Filmtett barátai és támogatói oldalra.
 • Filmtett tágomatás: tanulmány100 lej / 7000 Ft / 23 euró: támogasd egy tanulmány megjelenését. Gazdag filmes tapasztalat, némi fanatizmus és több hét kutatás, írás, újraírás eredményeként kerül fel egy-egy tanulmány a honlapra. Cserébe postázunk neked egy dedikált könyvet, lapjai között pedig a fent említett táblácskát, mely könyvjelzőként is tökéletesen működik. Neved is megjelenik a Filmtett barátai és támogatói oldalon.
 • Filmtett tágomatás: szerver180 lej / 12000 Ft / 41 euró: légy szerverünk őrzője. Az elmúlt évben kétszer váltottunk szervert, most úgy érezzük, megtaláltuk az igazit. Gyors, és eddig egyszer sem hagyott cserben. Támogatásoddal három hónapig tudjuk fizetni a tárhelyet. Adományodat tematikus kulcstartóval, dedikált könyvvel és táblácskával köszönjük meg. Neved a Filmtett barátai és támogatói oldalon a közeli barátok között fog szerepelni.
 • Filmtett tágomatás: tudósítás300 lej / 20 000 Ft / 69 euró: vigyél el egy tudósítót egy nemzetközi filmfesztiválra. Támogatásod fedezheti az akkreditáció, az utazás vagy a szállásköltség egy részét. Köszönetképpen egy 4 gigás USB-karperecet küldünk, azon pedig egy jogtiszta kortárs magyar filmet. Emellett dedikált könyvet, táblácskát is postázunk, neved a Filmtett barátai és támogatói oldalon a közeli barátok között fog szerepelni.
 • Filmtett tágomatás: székhely750 lej / 50 000 Ft / 172 euró: védd meg Filmtettet a házinénitől. Kolozsvár első állandó mozijának épületében van a székhelyünk egy 25 m2-es kis irodában, a filmtörténeti vonatkozás azonban nem igazán hatja meg a házinénit. Ha a fenti összeggel bepótolsz a lakbérünkbe, személyre szabott filmtettes pólót, USB-karperecet, két dedikált filmes könyvet, táblácskát postázunk, neved pedig a Filmtett barátai és támogatói oldalon a nagyon közeli barátok között fog szerepelni.
 • Filmtett tágomatás: mecénás7500 lej / 500 000 Ft / 1720 euró: legyél a Filmtett mecénása. Nem csekély összegről van szó, amely azonban a szerkesztőség egy teljes havi működését fedezi. Amellett, hogy visszatér a mecénásokba vetett hitünk, megörökítünk téged is az utókornak. Tényleg. Tehetséges kollégánk egy egyperces animációt készít, amelynek te leszel a főszereplője. Emellett egyhavi reklámhelyet biztosítunk számodra, vállalkozásod számára a honlapunkon és természetesen a „házinénis” kategória minden ajándékában részesülsz, neved a Filmtett barátai és támogatói oldalon a mecénások között fog szerepelni.

2013-ban 659 lej, azaz 44.000 forint adomány érkezett a Filmtett számlájára. Köszönjük a támogatóknak, körülbelül 8 kritika / 4 tanulmány megjelentetésének költségeihez járultatok hozzá. Köszönjük!

Támogatási módozatok:

 • Paypalon keresztül:
   
 • Banki átutalással – számláink:
  • RO88OTPV200000365525RO01 – lej
  • RO92OTPV200000365525HU01 – forint
  • RO45OTPV200000365525EU01 – euró
 • Számla kiállításával

Utaláskor küldd írd meg a neved és az e-mail címed, hacsak nem akarsz anonimitásba burkolózni!!

Amennyiben kérdésed van a kampány kapcsán, vagy más ötleted van arra, hogyan támogasd a lapunkat, vagy szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, várjuk leveled a filmtett@filmtett.ro címen!

A Filmtett csapata