Ezeket NEM várjuk az idén

Miután kiveséztük, hogy miket várunk az idén a mozikban, nyugodt lélekkel számbavehetjük azokat is, amiket nagyon nem várunk. Igen, a Csillagok háborúja itt is szerepel. Ezeken a dátumokon kerüld a mozikat.

#10

Steve Jobs

Na de most komolyan. Nem volt elég egy szar Jobs-film? Megint dicsőíteni kell az iparmágnást, akinek a legnagyobb achievementje az volt, hogy csontsovány távol-keleti gyerekek által összedrótozott, túlárazott simogatós divájszokat adott el divatmanipulált közönségnek és elindította a mobilok fejlődését húsz évvel visszavető „ki gyárt vékonyabb telefonokat, tökmindegy hogy naponta kell tölteni" versenyt. Annyira kell ez a világnak, mint egy újabb ego-trip a kapitalizmusnak. S már csak azért is különösen fájdalmas a dolog, mert Sorkin írta, Danny Boyle rendezi, és benne van Fassbender. Premierdátuma sötét nap ez az emberiség történelmében: október 9, legalábbis Amerikában.

(Sent from my iPhone)

#9

Max

Egy újabb megmentős-kutyás családi film. Ráadásul a giccskirály Boaz Yakintól. Ráadásul az afganisztáni háborúban, hogy még hazafiasságot is belemagyarázhassanak a szerencsétlen német juhászba. Remélem, musical-betétek is lesznek benne. Annyira kell ez a világnak, mint egy újabb közel-keleti háború.

Premierdátum: Kelet-Európában egyelőre nincs, maradjon is így.

#8

Trainwreck / Kész katasztrófa

Az elkötelezettség-fóbiás csaj találkozik végre egy normális pasival, és át kell értékelnie életét. Nem láttuk ezt már valahol? Dehogynem. Csak megcserélték a nemi szerepeket. Mecsoda eredetiség. Annyira kell ez a világnak, mint a romantikus vígjátékok általában. Még akkor se, ha biztosan elcsattan benne pár káromkodás: megnézed a trailert és láttál minden fontosat.

Premierdátum: július 24. (RO), augusztus 27. (HU)

#7

Self/Less / Önkívület

Újabb testcserés, identitásos sci-fi-thriller. Jujj. Megmondom én, mi lesz ebből: Transzcendens 2. Annyira kell Ryan Reynoldsos film a világnak, mint amennyire Channing Tatumos: semennyire.

Premierdátum: július 23. (HU) és augusztus 7. (RO)

#6

The Gift

A világnak annyira kell egy újabb „A friss házaspár élete fenekestül felfordul, amikor a férj egy régi ismerőse...” szinopszissal kezdődő film, mint amennyire a Szamos kolozsvári szakaszának újabb műanyagpalackok. Még akkor sem, ha a mostanában nagyon szerethető Jason Bateman van benne.

Premierdátu: augusztus 7. (RO)

#5

The Peanuts Movie / Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts-film

Nem, Hollywood nem szeret tanulni a hibáiból (Garfield!!!), vagy legalábbis úgy tűnik, hogy annyira szereti őket, mint mi a szalonnát: megesszük, ha belehalunk is. Annyira kell egy újabb comic strip-adaptáció a világnak, mint amennyire újabb hajléktalanok Budapest aluljáróinak.

Premierdátum: december 17. (HU)

#4

The Little Prince / A kis herceg

Alapvetően nem lenne baj irodalmi klasszikusok adaptációival, ha attól több gyerkőc olvasná el az eredetit. De ilyen gagyi figuratervvel annyira kell ez a világnak, mint fekvőrendőr a román vasútnak.

Premierdátum: november 13. (RO) és aug. 6. (HU)

#3

The Transporter Refueled / A szállító: Örökség

Először Ökörséget olvastam, és tényleg. Annyira kell a világnak egy amúgy is felesleges sorozatból egy prequel, mint Jason Stathamnak a hajbeültetés – lehet, de minek. Ja várj, ebben még Statham sincs. Ja várj, ez reboot. Ja, várj...

Premierdátum : szeptember 3. és 4.

 

#2

Ant-man / A hangya

Annyira kell a világnak egy újabb, rovarból készült Marvel-szuperhős, mint a globális felmelegedés. Sajnos, utóbbihoz hasonlóan a hangyaember(ke) megfilmesítése is elkerülhetetlennek tűnik.

Premierdátum: július 23. és 24.

#1

Az új Csillagok háborúja - Star Wars: The Force Awakens / Az ébredő erő

Hát igen. Félelem és reszketés Hollywoodban, meg mindenhol máshol a világon. Nem egy generáció filmjei voltak az eredetiek, hanem egy csomó generációé, emberek százmilliói várják lélegzetvisszafojtva, hogy ez a con artist mit művel majd gyerekkorunk legszebb emlékeiből. 3D-ben. A Disney-nél. Jaj.

Premierdátum: Karácsony