A legédibb dolgok a Csillagok háborújából

Mindenki december 17-re készül, mindenhonnan duvadnak a különféle csillagokháborújás összeállítások, kicsit pironkodnánk lemaradni, így aztán itt vannak a legcukibb, legédibb, legsimizhetőbb-bukshizhatóbb cukorfalatok a Star Warsokból.

#10

Greedo

A beszédes nevű Greedo is negatív figura, de annyira vicces, hogy nem csoda hogy senki se veszi komolyan. Így Han Solo sem, aki rövid beszélgetés után lepuffantja. Na, ő biztosan nem tér vissza Jockey vagy Bobby Ewingként a hetedik epizódban!

#9

Gian Ackbar admirális

Ő egy humanoid tintahal. Ennyi.

#8

Figrin D'an and the Modal Nodes

Igen, ők a zenekar a Mos Eisley űrkikötő kocsmájából. Amennyire krípik, annyira édik is, s már csak eme kettősség miatt is helyet érdemelnek egy efféle listán. Persze mindegyiküknek külön neve van, ha nem hiszed, sorolom: Figrin D'an, Nalan Cheel, Tedn Dahai, Doikk Na'ts, Ickabel G'ont, Tech Mo'r és Lirin Car'n. Jobbak, mint Justin Beaber és zenekara, az szent!

#7

Nien Nunb

Ő a napi egérpótló. Sullust bolygó lakója, és még űrhajót vezetni kormányozni is tud. Teljes zagyvaságnak tűnik beszéde, de Lando bezzeg megérti.

#6

Wookie (Chewbacca/Csubakka)

Egy két lábon járó szőnyeg, ahogy Leia hercegnő megjegyzi egy adott ponton, és tényleg. De a szőnyegeket szerejük, mert melegen tartanak hosszú téli estéken. Ez meg még bőg is közben, amely egyszerű kommunikációs formának tűnik ugyan, de háziállattal rendelkezők hamar rájönnek, hogy nincs kétféle nyávo bőgés.

#5

Bantha

Ezen nagyon nincs mit magyarázni, csak rá kell nézni. Haladó sztárvorzosok viszont tudják, hogy a bantha pudu (poodoo) mennyire büdös.

#4

Jawák

A jawa faj nem feltétlenül cukinak volt kitalálva, hanem igazából kicsit rosszféle, csibész, tolvaj népség, de beszédük és sötétből kifénylő szembogaruk miatt egy nanoszekundum alatt belopják magukat a szívünkbe. Szinte olyan jók, mint a hobbitok!

#3

R2D2

A pittyogó, csipegő, nyikorgó robot kamaszkorunk kedvenc droidja. Tegye fel (mindkét) kezét, aki nem próbálta füttyögéssel utánozni különcz dialektusát! Kedves barátja, C3PO nem került be a listába, mert roppantul idegesítő.

#2

Ewok

Egy egész faj (kollektív módon) került a második helyre. Ők azok, akiket nemcsak harcostársnak, hanem háziállatnak is elfogadnánk. Gondolom, pont ezért voltak kitalálva. Hogy erősítsék a frenchise-t merchandise-vonalon. Mondjuk bevált, mert irtózatosan édik.

#1

Yoda

Ő minden bölcsesség és minden cukiság forrása, dalaibb a lámánál is, el kell olvadni angol kiejtésétől, s mindezt már vagy 800 éve csinálja, úgyhogy muszáj neki – aszott zöld bőre ellenére, vagy tán pont azért – a lista élére kerülnie. Sajnos, az Erő sötét oldalának behódoló Darth Lucas az új (illetve mostmár annyira nem új) előzménytrilógiában a zseniális bábot CGI-re cserélte, ez azért erősen csorbítja az agg jedi-mester nimbuszát.