Sportolóból lett színészek

Most, hogy véget ért az olimpia, kicsit belegondoltunk, hogy hova kerülnek a kivénhedt olimpikonok. Hát, színészek lesznek. Nos, nagyon sokan vannak (a nemrég számbavett Tarzanokat is beleértve), de kevés az igazán jó. Itt van néhányuk, hozzászólásban várjuk a ti tippjeiteket.

#8

Esther Williams (1921-2013)

Sportja: úszás

Legismertebb filmjei: klasszikus MGM-musicalek az ötvenes évekből, Ziegfield Follies, Take Me Out to the Ball (Game Hagyj ki a játékból).

Érdekesség: a szintén eme toplistában szerepelő Johnny Weissmüllerrel együtt úsztak egy ideig. Nem tudott részt venni az 1940-es olimpián a II. világháború kitörése miatt, így aztán különböző revükben lépett fel, ahol az MGM-eseknek megkadt rajta a szeme, így került be az akkor igen divatos vízimusicalekbe különböző mutatványaival.

 

#7

Carl Weathers (1948-)

Sportja: amerikai foci.

Legismertebb szerepei: Apollo Creed a Rocky-ból, Dillon a Predatorból.

Bár a Rockyban bokszolót alakított, igazából focistaként kezdte. Hogy miért hagyta ott a sportot? Egyszerűen színész akart lenni és kész. Humora is van: feltűnik saját maga paródiájaként a zseniális Arrested Developmentben. (Az ítélet: család)

#6

Gina Carano (1982-)

Sportja: MMA (Mixed Martial Arts, azaz Kevert Harcművészet).

Leghíresebb filmjei: Haywire (A bűn hálójában), Deadpool.

Egy kemény csaj: egyszerre feminin és erőteljes. Ha pedig láttál már MMA-meccset, akkor már nem biztos, hogy a combjai közé szeretnél kerülni.

#5

Vinnie Jones (szül. Vincent Peter Jones, 1965-)

Sportja: foci (középcsatár).

Leghíresebb filmjei: Blöff/Snatch, Lock, Stock... (A Ravasz, az Agy...). Trivia: szerepelt egy magyar filmben is. Na melyik az?

Focista volt, hol máshol, mint Angliában, például a Chelsea-nél. Sportolókarrierje is cirkusszal volt tele, de hát ránézésre is inkább focihuligánnak tűnik, mint középcsatárnak. Ezt a keménykedést aztán sikeresen kamatoztatta Guy Ritchie gengszterklasszikusaiban.

#4

Arnold Schwarzenegger (1947-)

Sportja: testépítés.

Leghíresebb filmjei: Terminator, Predator, Ovizsaru, és megannyi más.

Testépítőből lett akciósztárból lett kormányzóból lett színész. Ha valaki végigaludta volna az elmúlt negyven évet, akkor lehet hogy nem ismeri. Egyébként meg mindent leírtak már róla.

#3

Bruce Lee (szül. Lee Jun-fan, 1940-1973)

Sportja: harcművészetek - kung fu.

Leghíresebb filmjei: talán az Enter the Dragon (A sárkány közbelép).

Egy másik gyerekkori örök kedvenc. Ha kötélenmászkálás közben a Tarzan-féle üvöltést hallattad, verekedés közben biztosan a klasszikus kung fu-hangot. Van neki megnevezése?

 

#2

Bud Spencer (szül. Carlo Pedersoli, 1929-2016)

Sportja: úszás.

Leghíresebb szerepei: Piedone – és még sok másik.

Őt nyilvánvalóan nem kell bemutatni. A kérdés csak az, hogy most Terrence Hill mihez kezd magával?

#1

Johnny Weissmüller (szül. Johann Peter Weißmüller, 1904-1984)

Sportja: úszás.

Leghíresebb szerepei: Tarzan.

Nem csak azért, mert bánsági svábként a miénk (Temesvár mellett született), hanem mert ikonikus kiáltása miatt örökre beégett minden gyerek agyába. Ez főleg kötélen való hintázás közben lesz nyilvánvaló.