Warren Beatty 73 éves. Kedvenceink:

#8

Ép testben épp, hogy élek (Heaven Can Wait, r. Warren Beatty, Buck Henry, 1978) – A kedves történetben Beatty egy amerikai focistát játszik, aki meghal a nagy döntő előtt. Sajnos, odafenn is tévednek, és kiderül, hogy sportolónkat túl korán ragadta el az őrangyal, ezért egy milliomos testében reinkarnálják, aki megveszi a focicsapatot. Beatty-t itt is Julie Christie mellett láthatjuk, mint annyiszor pályafutása során.

#7

Bugsy (r. Barry Levinson, 1991) – Beatty itt Bugsy Malone-t, a legendás New York-i gengszert formálja meg, akit csak Las Vegas megalapítójaként tisztel a szerencsejáték-történelem. Párja Annette Bening, szerepe pedig enyhén szólva túlfényezett, főleg az igazi Bugsy erőszakos életútjának ismeretében.

#6

A Parallax-terv (The Parallax View, r. Alan J. Pakula, 1974) – A Watergate-éra és életérzés egyik fontos filmje az Elnök emberei mellett. Beatty itt egy politikai merényletekre specializálódott cég nyomdokaiba indul.

#5

McCabe és Mrs. Miller (McCabe & Mrs. Miller, r. Robert Altman, 1971) – Altman újfajta tablót fest az épülőfélben levő, nyüzsgő Vadnyugatról: az élet fő szervezői nem a bányászok, az iparosok, a cowboyok, hanem a  bordélyosok (Julie Christie) és szerencsejátékosok (Beatty).

#4

Vörösök (Reds, r. Warren Beatty, 1981) – A vége felé tartó hidegháború egyik legemblematikusabb filmje. Az amerikai kommunista mozgalomról szóló, epikus ívű romantikus mozi, a vörösöket övező ellentmondásos történetekkel fűszerezve, a lehető legromantikusabban, mindez az akkor még élő szemtanúk interjúrészleteivel meg-megszakítva, dokumentarista módon. Beatty párja ezúttal Diane Keaton.

#3

Sampon (Shampoo, r. Hal Ashby, 1975) – Egy kevésbé ismert, de annál szórakoztatóbb film. Warren Beatty egyik legérdekesebb szerepe: a Beverly Hills-i Casanova egyszerre a végletekig férfias (minden női szereplőt végigdug a filmben) és egyszerre kedvesdeden homokos (egy dologhoz ért igazán, és az a női fodrászat). Ismét Julie Christie domborít Beatty mellett – és a fiatal(nak tűnő) Goldie Hawn.

#2

Ragyogás a fűben (Splendor in the Grass, r. Elia Kazan, 1961) – Az 1920-as években járunk, Warren Beatty és Natalie Wood egy középiskolás szerelmespárt alakítanak, akik szüleik – és nem utolsósorban saját, beléjük nevelt – görcsös erkölcsösségének hatására elfojtják érzelmeiket, ennek következményei pedig egy leírhatatlanul szomorú véghez vezetnek. Bud Stamper bőrébe bújva ez Beatty egyik legszimpatikusabb szerepe.

#1

Bonnie és Clyde (Bonnie and Clyde, r. Arthur Penn, 1967) – Bűn és szerelem igenis megfér egymás mellett. Új-Hollywood katalizátorfilmje: azóta is sokszor idézett legendás szerep, legendás film, legendás filmvégi lassított halál. Ja, és legendás páros: Faye Dunaway-jel.