Ezeket utáltuk 2018-ban

Idei leggyűlöltebb, legunalmasabb, legsemmilyenebb, legborzalmasabb „élményeinket” ugyanolyan módszerrel válogattuk ki a szerkesztők és a szerzők javaslatai alapján, mint a kedvenceinket, de sokkal nehezebb volt konszenzusra jutni velük. Magyarán: nagyon sok rossz film volt idén is, és a „gyűlöletízlés” roppant sokszínű a „szeretetízlés” egységességével kontrasztban. Mindazonáltal álljon itt a lista elrettentőnek: ennél jobb 2019-et magunknak és mindenkinek :)

#9

Futottak még, avagy itt van még pár film, ami még ahhoz is langyos volt az idén, hogy kiadós, vehemens gyűlölettel lehessen szidni:

Down a Dark Hall / Sötét folyosók; Venom; Siberia / Gyémánthajsza; Book Club/ Könyvklub; Vándorszínészek; Mara / Amikor lehunyod a szemed; The Darkest Minds / Sötét elmék; Vinterbrødre / Winter Brothers / Téli fivérek; A Wrinkle in Time / Időcsavar; Hunter Killer / A Hunter Killer-küldetés; Taxi 5.

#8

Jeles András: A rossz árnyék

„A rossz árnyék izzadtságszagú, félkész alkotásnak tűnik csupán.”

Gyenge Zsolt

#7

Ron Howard: Solo: A Star Wars Story / Solo: Egy Star Wars-történet

„Azon kívül, hogy végtelenül didaktikus a film, a történetet is feleslegesen csavarják, ráadásul teljesen hülyének nézik a nézőt. Azon kéne meglepődnünk, hogy a dörzsöltebbnél dörzsöltebb csempészek világában a film végén mindenki oda-vissza árul el mindenkit.”

Polák Zsóka

#6

Bryan Singer, Dexter Fletcher: Bohemian Rhapsody / Bohém rapszódia

„Van abban valamiféle irónia, ahogy egy folyamatosan megújuló, bátran reszkírozó, eklektikus, műfajok közt lavírozó zenekarnak is talán a legrizikósabb nótáját teszik meg egy olyan film címének (és a cselekménye egyik fordulópontjának), ami kicsit sem újítja meg a műfajt, kicsit sem reszkíroz, szinte mindvégig megelégszik az életrajzi filmek formalizmusának demonstrálásával.”

Jakab-Benke Nándor

#5

Herendi Gábor: Valami Amerika 3

„Egyetlen szerencsénk, hogy Herendi kijelentette: nem terveznek folytatást.”

Polák Zsóka

#4

Pierre Morel: Peppermint - A bosszú angyala

„...A műfaj klisé-kelléktárát szinte kínos precizitással, pontról pontra valósítja meg, mindenféle önirónia nélkül. Ha pedig nincs eltalálva az arany középút, akkor az egyszerűségében rejlő szórakoztatás helyett röhejes időpocsékolást kapunk.”

Polák Zsóka

#3

Otto Bathurst: Robin Hood

„...Ennél sokkal koherensebb és szórakoztatóbb még a veszélyesen kilencvenes évek-beli Kevin Costner-féle, de még a sanyarú Russel Crowe-kiadás is. Azok legalább még mindig történetet akartak elmesélni, nem pedig sokadszor megemésztett sztori-maradékokból univerzumot barkácsolni.”

Szabó R. Ádám

Sylvain White: Slender Man - Az ismeretlen rém, 2018

#2

Sylvian White: Slender Man - Az ismeretlen rém

„...Volt pár jó ötlete, amiket mélyre temettek ebben a feleslegesen összelapátolt nagy kupac szemétben. Kár érte, hiszen a gógyisabb megmozdulások nélkül a Slender Man lehetett volna egy egységesen szar film.”

 Pernecker Dávid

#1

Guillermo del Toro: The Shape of Water / A víz érintése

„Hiába van ez a közönséges és rendkívüli házasságáról szóló szerelmi történet megspékelve rémmesével, musicallel, kémthrillerrel és a del Toróra jellemző horrorral, ha nagy elvárásokkal ülünk be a filmre, szinte biztos, hogy minimum némi hiányérzettel fogunk távozni; mert láttunk már hasonlót a rendezőtől, csak eredetibb és merészebb megvalósításban.”

Berecki Beáta Hajnalka