Illuzionista lesz a Gestapo-főnökből


Illuzionistát játszik August Diehl német színész – akit a Becstelen brigantyk című Tarantino-filmből és a Salt ügynökből ismert meg a nagyvilág – a norvég rendező Bobbie Peers most készülő, első egészestés játékfilmjében.

A film címe Dirk Ohm – The Illusionist That Disappeared (eredeti változatban: Dirk Ohm – tryllekunstneren som forsvant). Jørgen Langhelle norvég színész és Sara Hjorth dán színésznő szintén szerepet vállalt a 3.1 millió eurós költségvetésű produkcióban, amelynek forgatása február 4-én indult. A film koprodukció norvég–svéd–német koprodukcióban készül.

Peers az első norvég rendező, aki – 2006-ban Sniffer című kisjátékfilmjével – elnyerte a cannes-i Arany Pálmát. Első egészestés munkája valós eseményt dolgoz fel: Dirk Ohm létező illuzionista volt, akinek észak-norvégiai vakációja során nyoma veszett. Amikor utoljára látták, két üveg sör volt nála. A rendőrség minden személyes holmiját – köztük az óráját és a pénztárcáját is – a hotelszobájában találta, a szálloda előtt parkoló autójában pedig ott volt teljes varázslófelszerelése.

A film forgatókönyvírója az a Bjørn Olaf Johannessen, aki Wim Wenders következő, Everything Will Be Fine című filmjének a forgatókönyvét is jegyzi.


Kapcsolódó