Magyar premierek Varsóban


Négy magyar film lengyelországi premierjének ad otthont a csütörtökön kezdődő 25. Varsói Filmfesztivál, Lengyelország elsőszámú filmművészeti fóruma.

Október 9-i kezdettel nyolc különböző válogatásban mutatja be a lengyel közönségnek a közelmúlt kiemelkedő filmjeit a Varsói Filmfesztivál. Lengyelország elsőszámú filmművészeti fóruma idén csatlakozott a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriával minősített filmfesztiválok előkelő csoportjához. A Varsói Filmfesztivál most ünnepli 25. születésnapját.

25. Varsói Filmfesztivál

Az első filmek versenyébe kapott meghívást Mátyássy Áron rendezői vizsgafilmje, az Utolsó idők. A „Free Spirit” elnevezésű válogatásban indul Vranik Roland Adás című utópiája, melyet a rendező személyesen mutat be a lengyel közönségnek Varsóban. A rövidfilm-versenyben két kiemelkedő magyar alkotás indul. A korábban Oscar-jelölt M. Tóth Géza Mama és az Európa Filmdíjas Kenyeres Bálint A repülés története című alkotása. Mind a négy magyar film ezúttal lesz látható először Lengyelországban.Kapcsolódó