Újabb scifi-klasszikust dolgoznak fel


A Heat Vision értesülései szerint a Warner stúdió elkészíti a Logan futása (Logan's Run) című 1976-os scifi-klasszikus modernizált, újragondolt verzióját. A tervek szerint a filmet Carl Erik Rinsch rendezné, aki eddig reklám- és rövidfilm-rendezőként volt ismert. (SG.hu)

Legutóbbi munkája a The Gift című etűd volt, melyet a Phillips-nek készített, s melyből ugyancsak filmet szerettek volna készíteni, azonban a jogokat nem sikerült megszerezni.

Az eredeti Logan futása, melyből később tévésorozatot is csináltak, William F. Nolan és George Clayton Johnson 1967-ben megjelent regényéből készült, s 2004-ben Bryan Singer tervezte feldolgozni, majd később Robert Schwenke, James McTeigue és Joseph Kosinski neve is felmerült rendezőként, de egyik projekt sem jutott el a filmezési fázisba.

A Logan futásának története a 23. században játszódik, akkor, amikor a háború, a túlnépesedés és a környezetszennyezés túlélői hatalmas bunkervárosban élnek, tökéletesen elzárva a külvilágtól. A rendszernek van egy szépséghibája: harmincéves korban mindenkinek az önkéntes halált kell választania, hogy fennmaradjon az erőforrások egyensúlya. Persze ez a halálnem nem tetszik mindenkinek, így a Logan 5 kódnevű alany menekülésbe kezd.Kapcsolódó