Együttműködik a Filmalap és az HBO


Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) és a HBO Magyarország, hogy több magyar dokumentumfilm készüljön. A megállapodás lényege, hogy az egyes dokumentumfilmek az MNF és az HBO társfinanszírozásában fognak készülni, emellett a HBO segíti a filmek televíziós megjelenését is.

Az MNF az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az első film, amely az együttműködés keretében valósul meg, Sós Ágnes Szerelem patak című rendezése lesz, amely „egy sajátos hangvételű dokumentumtanulmány a szerelemről és a vágyakozásról". A Magyar Nemzeti Filmalap az MTI kérdésére elmondta, hogy a Szerelem patak című film 19,5 millió forint gyártási támogatásban részesült.

A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Dénes szerelmi és szexuális kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelem patak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban" – olvasható a sajtóközleményben.

A közlemény idézi Andrew G. Vajnát, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztost, aki szerint a társfinanszírozás lehetővé teszi, hogy a Szerelem patak és az azt követő közösen készítendő dokumentumfilmek mind moziban, mind a televízióban láthatók legyenek.

Nagy örömünkre szolgál, hogy másodszor is együttműködhetünk Sós Ágnessel a csodálatos, Láthatatlan húrok: A tehetséges Pusker nővérek című film elkészültét követően. Sós Ágnes ismét éles szemmel és nagy filmes tapasztalattal mutat be különleges karaktereket és világukat" – idézi a Filmalap és az HBO közleménye Antony Rootot, az HBO Europe saját műsorokért és gyártásért felelős executive alelnökét.Kapcsolódó