Alain Delon lesz a TIFF idei sztárvendége


A francia mozilegenda saját rendezését fogja felvezetni a kolozsvári főtéren.

Alain Delon francia színész lesz a 16. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál díszvendége, ő kapja a fesztivál idei életműdíját – közölték ma délben a szervezők.

„Örülök, hogy idén is biztosíthatunk kedves közönségünknek egy különleges találkozást egy nemzetközi legendával. Alain Delon több generáció által szeretett és csodált színész, úgy gondolom, a fesztiválon való részvétele a TIFF egyik csúcspontja lesz, sokak emlékezetében megmarad ” – idézi a közlemény a fesztiváligazgató Tudor Giurgiut.

Alain Delon tiszteletére június 9-én, a főtéren levetítik az Egy zsaru bőréért (Pour la peau d’un flic, 1981) című francia thrillert, amelyet Delon rendezőként és főszereplőként is jegyez. A film hőse Choucas, a magándetektívként dolgozó egykori zsaru, aki látszólag ártalmatlan megbízást kap: egy idős hölgy felkéri, kutassa fel eltűnt unokahúgát. Amikor a lány után nyomozva szembesül egykori kollégái – most már nagyhatalmú rendőrök – bűntetteivel, menekülne a kínos feladat elől, de már nincs visszaút. Pillanatokon belül az elsőszámú közellenséggé válva, fel kell göngyölítenie a nagyszabású bűntényt, hiszen az életéről és a becsületéről van szó.
Kapcsolódó