„Elavult” címkét kapott több filmklasszikus „Elavult” címkét kapott több filmklasszikus

„Elavult” címkét kapott több filmklasszikus

Az angol Sky online tévécsatorna „outdated attitudes” (kb.: „elavult hozzáállás”) jelzéssel látott el több filmet, köztük A dzsungel könyvét az Álom luxuskivitelben-t, A bolygó neve: Halált és Az utolsó szamurájt.

Az online felületen összesen 16 film esetében, ugyanott, ahol pl. a film erőszakosságára figyelmeztetnek, megjelenik egy jelzés, amely szerint: „Ez a film elavult nyelvezetet és kulturális ábrázolásmódokat tartalmaz, amelyek ma bántóak lehetnek.”

A megjegyzés a már említett filmeken kívül felkerült az 1941-es Dumbó és az eredeti Aladdin rajzfilm, a Kincsvadászok (The Goonies, 1985) című családi kalandfilm, a Christopher Walken-féle Szerva itt, pofon ott (Balls of Fury, 2007), a Szerepcsere (Trading Places, 1983) című Eddie Murphy-vígjáték, az Arábiai Lawrence (Lawrence of Arabia, 1962), A jazzénekes (The Jazz Singer, 1927), a Shirley Temple-főszereplésével készült The Littlest Rebel (1935) és a korábban is nagy port kavart Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939) adatlapjára is.

A Sky szóvivője a Variety kérdésére elmondta, hogy „A Sky elkötelezetten támogatja a rasszizmusellenességet és népszerűsíti a diverzitást mind a képernyőn, mind a képernyő mögött. Folyamatosan át-átnézzük a SKy csatornáin megjelenő tartalmakat, és lépünk, ahol szükséges, további információkkal látjuk el a vásárlóinkat, hogy tájékozottan dönthessenek arról, hogy milyen filmet vagy tévéműsort nézzenek.” A Sky mostanig 10 millió fonttal támogatta a rasszizmus elleni küzdelmet. A szolgáltató a cég minden szintjén növelni tervezi a feketés és egyéb kisebbségek arányát.

Mindez nem egészen egy hónappal követi az amerikai George Floyd nemzetközi felháborodást és kultúrharcot kiváltó halálát.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat