Ma van a magyar nap a TIFF-en Ma van a magyar nap a TIFF-en

Ma van a magyar nap a TIFF-en

A szerda a magyar filmeké a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az idei filmeken (Kilakoltatás, Dívák, A legjobb dolgokon bőgni kell, Külön falka, Mindörökké, Legjobb tudomásom szerint) kívül az idén a hivatalos versenyben is szerepel magyar alkotás (Szelíd), de az Annecy-ban frissen díjazott rövid animációt (Amok) is meg lehet nézni a Mindörökké vetítései előtt. A műsort Visky András színházról szóló dokumentumfilmje, a Performing Juliet kerekíti ki. S ha ez sem lenne elég, az idei 3x3 szekció egyik alkotója Enyedi Ildikó. Ide lehet kattintani a programért.

A filmek zömét az alkotók is elkísérik: a Legjobb tudomásom szerint képviseletében itt lesz mindkét rendező, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint, akik Bodolai Balázzsal – a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművészével – együtt mutatják majd be a filmjüket. Lehet találkozni Groșan Cristinával is a A legjobb dolgokon bőgni kell vetítései után, a Szelíd után pedig Muhi András producert lehet faggatni. Fazekas Máté a Kilakoltatást kíséri el Kolozsvárra, Kőrösi Máté a Dívákat, de Pálfi György régi rajongói is összefuthatnak a rendezővel Kolozsváron.

Hattól Káel Csaba filmügyi kormánybiztos mesél a magyar filmipar titkairól a főtéri TIFF Lounge-ban, s ha valaki ropna valamit, akkor az az Àbáse művésznevű Bognár Szabolcs ritmusaira teheti meg a Bánffy-palotában a Dívák vetítése előtt, héttől. Ja, és a fesztivál szokás szerint magyar nyelvű oldalakkal örvendezteti meg a hivatalos fesztiválújság, az AperiTIFF olvasóit.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat