Paul Verhoeven újra erotikus thrillert forgat


A Young Sinner előkészítése során egy nyugdíjas titkosügynökkel is konzultált.

Az Elemi ösztön (Basic Instinct, 1992) rendezője újra korábbi alkotótársával, Edward Neumeier forgatókönyvíróval dolgozik együtt: a Robotzsaru (RoboCop, 1987) és a Csillagközi invázió (Starship Troopers, 1997) után most egy erotikus thrillert készítenek elő – erről egy MovieMakernek adott interjúban számoltak be. A holland rendező szerint a Young Sinner a Végzetes vonzerő (Fatal Attraction, 1987) és az Elemi ösztön „innovatív változata” lesz. Azt szeretné, hogy a lehető legkevesebb speciális effektust használnának a filmben, amely mégis „nagyobbat robbanjon” a korábbi thrillereinél.

Neumeier elárulta, hogy egy Washingtonban játszódó politikai thrillerről van szó, főszereplője egy nagy hatalmú szenátor egyik stábtagja lesz, aki nemzetközi politikai játszmákba és ezáltal veszélybe sodródik, illetve lesz a filmben „egy kis szex is”. A sztori a politikai alvilágról szól, előkészítése során Ron Marks egykori titkosügynökkel konzultáltak, hogy valószerűen ábrázolhassák a Kapitólium és a kémek világát, ami egyébként Verhoven és Neumeier korábbi közös munkáihoz hasonlóan könnyed és szatírai hangvételt kap – mondta a lapnak a forgatókönyvíró.

Verhoeven legutóbbi két filmjét, az Elle-t és a Benedettát Cannes-ban mutatta be; az Elle főszerepéért Isabelle Huppert Oscar-jelölést kapott.
Kapcsolódó