A zsűri különdíját kapta az Apró mesék Várnában


A zsűri különdíját nyerte el péntek este a várnai Love Is Folly elnevezésű fimfesztiválon Szász Attila Apró mesék című filmje.

A Bolgár Filmközpont szervezésében 1993 óta rendezik meg a Love Is Folly, azaz A Szerelem Bolondság névvel a szerelmesfilmek nemzetközi mustráját Várnában.

A seregszemle évről évre mintegy 90 játékfilmet vonultat fel, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet idén augusztus 21. és augusztus 30. között rendezték meg.

Az Apró mesék közvetlenül a második világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt neki menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Az Apró mesék főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható, a forgatókönyvíró Köbli Norbert, a producer Lajos Tamás, a társproducer Köves Ábel volt. (MTI/NFI)Kapcsolódó